Zuid-west Kyrgyzstan (inclusief 10-daagse trekking in Sary Chelek - Arslanbob) 

Reis zwkrgzstn2019:

18 dagen, 8-16 personen
Prijs op aanvraag
Reisdata 2019: 2/6-19/6, 30/6-17/7, 21/7-7/8, 11/8-28/8, 1/9-18/9


Dag 1
Ontmoet de lokale reisbegeleid(st)er op het vliegveld Manas van Bishkek, de hoofdstad van Kyrgyzstan. Hij/zij zal de transfer naar de homestay in Bishkek regelen. Maak kennis met deze boeiende groene hoofdstad en ontdek de Russische invloeden uit de Sovjet Unie tijd. 

Dag 2 
Vandaag vertrek je naar Toktogul, een stad in de Jalal-Abad regio, vernoemd naar een bekende dichter en componist uit vroeger tijden. Vanuit hier rijd je naar een nabijgelegen dorpje dichtbij de rivier waar je in een tent zult overnachten.

Dag 3 
Na het ontbijt brengt een truck je naar het vertrekpunt van de trekking naar het dorp Almalu (2033 m), dichtbij de Kara Kulja rivier. Vanuit deze vallei start de wandeling van 12 km. Je overnacht in een tent dichtbij de rivier.

Dag 4 
Vandaag loop je 13 km richting de rivier Okun; op een hoogte van 1781 m. Geniet van de fantastische natuur om je heen.

Dag 5 
Een trekking over de Kashka Suu pas (de hoogste pas van deze reis, 3600 m) waarna je weer afdaalt naar het grote en mooie bergmeer Kara Suu (2022 m). De kleur van het water verandert per dagdeel in verschillende prachtige blauwtinten. Het meer is 6,5 km lang en heeft een gemiddelde diepte van 90 m.

Dag 6  
De trekking voert verder over de Kotormo pas (2446 m), waarna je in westelijke richting naar het sprookjesachtige Sary Chelek bergmeer (1873 m) loopt. Dit is het derde grootste bergmeer in Kyrgyzstan, helder water vol met vis, een verborgen schoonheid. 

Dag 7 
Geniet in de ochtend nog van dit schitterende bergmeer met de meest mooie en fotogenieke decors op de achtergrond, alvorens een start te maken naar Arkit. Na de lunch volgt er een rit van 5 uur (250 km) met de truck naar Tash Kumir, een stad bekend om de kolen. Gelegen in een canyon, waarbij er gespeculeerd wordt dat de dinosaurussen in dit gebied hun eieren legden. Via Kara-Kul rijd je naar de Kara Suu rivier, waar je in een tent zult overnachten. 

Dag 8 
Hier start de trekking en wandel je langs de Kara Suu (zwart water) rivier van 1200 m naar 1500 m hoogte. Je overnacht in een tent in de buurt van de Unkur rivier. 

Dag 9  
Je vervolgt de wandelroute van 8 km naar Kara Suu bergmeer ter hoogte van 2000 m. De rest van de dag is ter eigen besteding, uitrusten en voorbereiden op de volgende dag. Geniet van al het moois om je heen. Je overnacht in een tent.

Dag 10
Een flinke wandeling van 6 km naar de Kymyz Bel pas (3200 m), gevolgd door een afdaling langs de rivier Kymyz Suu gedurende 10 km. De overnachting is in een tent.

Dag 11
Vandaag wandel je 10 km langs de Kymyz Suu rivier naar de Kara Unkur rivier, waar je gaat afdalen. Overnachting in een tent dichtbij de Kara Bulak rivier.

Dag 12
Vanaf hier vervolg je de trekking omhoog langs de Kara Bulak rivier, waar je een smalle pas oversteekt op 2500 m hoogte. Je daalt af naar  Arslanbob (1600 m) en je overnacht in Turbaza, een voormalig Sovjet vakantiepark.

Dag 13
Een dag ter vrije besteding. Geniet van de prachtige omgeving of ga op zoek naar de watervallen. Overnachting wederom in Turbaza.


Variant 1:

Dag 14
Op weg naar Jalal-Abad (766 m), het administratieve en economische centrum van de regio. Het is bekend vanwege de mineraal water bronnen en sanatoriums voor chronisch zieken. Het mineraal water uit deze regio is in heel Kyrgyzstan in flessen te koop. Je rijdt door naar Uzgen, 1 van de oudste steden van Kyrgyzstan. Hier bezoek je een complex bestaande uit 3 Kara-Khanid mausoleums, een 44 m hoge minaret, moskee, ruïnes, graven en een oud fort. Dit stamt uit de 9de tot 13de eeuw toen de Kara-Khanid (Turkse dynastie) heerste in Centraal Azië. In nog veel vroeger tijden (de eerste 2 eeuwen voor Christus) voer hier ook de zijderoute langs, van Uzbekistan naar China.

Je vervolgt de weg naar Osh.

Dag 15
Sightseeing in Osh, de tweede grootste en tevens de oudste stad van Kyrgyzstan gelegen in de Fergana vallei. Het heeft talloze interessante monumenten, de grootste bazaar van Centraal Azië en in vroeger tijden een belangrijke markt langs de historische zijderoute. Russische invloeden zijn overal zichtbaar.

Dag 16/17

2 opties:

1) in 2 dagen rijd je terug naar Bishkek

2) in 2 dagen kleine tour in Uzbekistan en met het vliegtuig terug naar Bishkek


Variant 2;

Dag 14/15
In 2 dagen rijd je vanuit Arslanbob terug naar Bishkek. Geniet van de natuur en het Kyrgyz leven onderweg.

Dag 16/17
Ruimte om de boeiende hoofdstad Bishkek te bekijken. Of om het Burana complex te bezoeken.

Je vindt er de Burana toren, een minaret uit de 11de eeuw. 

Bezoek optioneel het Ala Archa nationaal park op zo’n drie kwartier rijden van de hoofdstad. Een fijne plek om te relaxen, te wandelen of een berg te beklimmen als je hier nog niet genoeg van hebt. Voor de lokale bevolking is het een geliefde plek om met vrienden of familie te picknicken en de tijd samen door te brengen.

Een dagtocht naar Issyk Ata, 80 km ten zuidwesten van Bishkek gelegen behoort ook tot de mogelijkheden. Zie een sanatorium met warmwaterbronnen in de jaren ‘30 Sovjet tijd gebouwd gelegen in een kloof met een waterval. Een plek om te ontspannen en te genieten van de warmwaterbronnen en waar het natuurlijke warme water wordt afgevoerd naar een buiten zwembad.

Dag 18
Een laatste transfer binnen Kyrgyzstan naar het vliegveld Manas is helaas een feit.

Ik heb interesse in deze reis (zwkrgstn2019).
Neem contact met mij op: