Miami Kyrgyz (Verliefd, verloofd, getrouwd) 

Reis mkrgz2019:

10 dagen, minimaal 2 personen
€1594,- per persoon (bij 2 personen)
€1008,- per persoon (bij 4 personen)
€776,- per persoon (bij 6-20 personen) 
Reisdata 2019: januari t/m december


Dag 1
De lokale reisbegeleid(st)er ontmoet je op de luchthaven van Bishkek. Hij/zij zal de transfer naar de hoofdstad Bishkek verzorgen. Maak kennis met deze groene stad vol met parken, pleinen en bazaars onder leiding van de lokale Engels sprekende gids of trek er zelf op uit. De Russische invloeden zullen al snel zichtbaar zijn.

Dag 2
Na het ontbijt vertrek je met de auto of bus naar Bokonbaevo.

Onderweg maak je een tussenstop in Burana, een gebied in de Chuy Vallei 10 km ten zuiden van Tokmok. Je vindt er de Burana toren, een minaret uit de 11de eeuw.

In de middag arriveer je in Bokonbaevo, de belangrijkste stad van het Tong District en vernoemd naar de dichter/toneelschrijver Joomart Bokonbaev. Er is een mogelijkheid om een demonstratie met de koningsadelaar bij te wonen of om een frisse duik in het Issyk Kul meer te nemen. Een feest op het strand behoort ook tot de mogelijkheden. De komende 2 nachten overnacht je in een yurt of in een homestay.

Dag 3
Een vrije dag in Bokonbaevo. Paardrijden, wandelen, zwemmen, relaxen; het kan allemaal.

Dag 4
Na het ontbijt vertrek je naar Cholpon-Ata. Maar voordat je daar aankomt, kom je langs de fotogenieke en mooie Fairy Tale canyon. Prachtige rotsformaties in allerlei aardetinten. Een echte must see in deze reis. Onderweg zie je een oude begraafplaats, ook de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.
In de vroege middag kom je bij het Manjyly yurt camp aan, waar je in een yurt de nacht zal doorbrengen. De omgeving leent zich uitstekend voor een wandeling. Ook hier behoort zwemmen in het Issyk Kul meer tot de mogelijkheden.

Dag 5
Via het Jeti Oguz nationaal park met de in Kyrgyzstan bekende rode en grillige rotsformatie '7 stieren' aan de rand van het dorp rijd je naar Karakol. Het park biedt een prachtige wandelomgeving met wilde rivieren, hoge bergen en rode rotsen. Geniet van al het natuurschoon. Vanuit hier is het nog maar een korte rit naar Karakol. Hier overnacht je voor 2 nachten in een homestay.

Dag 6
In de winterperiode is het mogelijk (optioneel) om met een 4WD jeep of bus naar de Karakol ski basis te gaan. De hele dag daar is vrij te besteden. Geniet van de frisse berglucht, maak een mooie wandeling of kies in de winterperiode optioneel voor skiën.
In de zomerperiode is het optioneel ook mogelijk om met een oude Russische legertruck of een 4WD Altyn Arashan te bezoeken. In 2 uur tijd bereik je de vallei met hot springs. Je baant je een weg over rotsblokken naar boven met de mooie vergezichten. Een wandelaar zal dit mogelijk liever te voet doen. Een leuke ervaring die je niet snel zal vergeten. In de loop van de middag keer je terug naar Karakol.

Dag 7
In de ochtend vertrek je richting Tamchy. Na een korte rit kom je bij het museum van Przjevalski.
Nikolaj Michajlovitsj Przjevalski (geboren bij Smolensk, 1839 – en overleden in Karakol (Kyrgyzstan), 1888) was een Russisch militair en ontdekkingsreiziger die een vijftal expedities naar Centraal-Azië organiseerde. Hij was de eerste wetenschapper die het landschap, de flora en de fauna van het gebied beschreef. Hij was een belangrijk ontdekkingsreiziger en natuuronderzoeker. Tot zijn ontdekkingen als natuuronderzoeker behoren het przewalskipaard en de wilde kameel.

Vervolgens bezoek je in Cholpon-Ata een openluchtmuseum, 42 hectare aan prehistorische monumentale structuren. Het wordt ook wel de ‘stenen tuin’ genoemd. Stenen cirkels, graven en overblijfselen van ruïnes uit de 10de tot 12de eeuw. Deze plaats lag toen waarschijnlijk aan de handelswegen van de zijderoute. Daarnaast zijn er velden met duizenden keien met petroglieven (rotstekeningen van dieren, offers en jachttaferelen) te zien die dateren uit de periode van de 5e eeuw voor Christus tot de 1 ste eeuw na Christus. Vanuit hier is het niet lang meer rijden naar de homestay in Tamchy, een dorpje direct naast het Issyk Kul meer gelegen. Rustig en niet toeristisch.

Dag 8
In een kleine 4 uur rijd je terug naar de hoofdstad Bishkek, waar je vroeg in de middag bij het hotel arriveert. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag  9
Bezoek optioneel het Ala Archa nationaal park op zo’n driekwartier rijden van de hoofdstad. Een fijne plek om te relaxen, te wandelen of een berg te beklimmen. Voor de lokale bevolking is het een geliefde plek om met vrienden of familie te picknicken en de tijd samen door te brengen. Een andere mogelijkheid is om later op de dag het avond- en nachtleven van Bishkek te ontdekken.

Dag 10
Transfer naar het vliegveld van Bishkek, waar de terugreis naar Amsterdam helaas een feit is.

Ik heb interesse in deze reis (mkrgz2019). Neem contact met mij op: