Kyrgyzstan hoogtepunten 2 

Reis krgzstnhgtpntn22019:

14 dagen, minimaal 4 personen
€1193,- per persoon (bij 4 personen) 
€1069,- per persoon (bij 5 personen)
€951,- per persoon (bij 6-20 personen) 
Reisdata 2019: 21/4-4/5, 12/5-25/5, 26/5-8/6, 9/6-22/6, 23/6-6/7, 7/7-20/7, 21/7-3/8, 4/8-17/8, 18/8-31/8


Dag 1
Aankomst in Bishkek, de groene hoofdstad met vele Russische invloeden daterend uit de Sovjet Unie tijd. De Engels sprekende reisbegeleid(st)er zal de transfer vanuit het vliegveld Manas naar het hotel verzorgen. Maak wandelend kennis met deze interessante hoofdstad. 

Dag 2
Vandaag start de reis naar Tamchy, een plaatsje direct aan het Issyk Kul meer gelegen. Onderweg van Bishkek naar Tamchy bezoek je de Burana toren, een minaret uit de 11de eeuw. Een historisch gezien interessant gebied.  

Ook zal je onderweg genieten van je eerste kennismaking met het Kyrgyz landschap. Het is puur en ongerept met prachtige vergezichten, besneeuwde bergtoppen en wilde rivieren.

Tamchy is een heerlijke plek om te relaxen in of aan het meer, rustig en niet toeristisch. Je overnacht in een homestay.

Dag 3
Een mooie rit door divers landschap volgt naar Karakol. In Cholpon-Ata bezoek je een openluchtmuseum, 42 hectare aan prehistorische monumentale structuren. Het wordt ook wel de ‘stenen tuin’ genoemd. Stenen cirkels, graven en overblijfselen van ruïnes uit de 10de tot 12de eeuw. Deze plaats lag toen waarschijnlijk aan de handelswegen van de zijderoute. Daarnaast zijn er velden met duizenden keien met petroglieven (rotstekeningen van dieren, offers en jachttaferelen) te zien die dateren uit de periode van de 5e eeuw voor Christus tot de 1 ste eeuw na Christus. In de middag arriveer je in Karakol, waar thee met wat lekkers op je staat te wachten in de homestay. Hier overnacht je 2 nachten.

Dag 4
Een bezoek aan het Karakol nationaal park staat vandaag op het programma. Dit nationaal park ligt 10 km buiten Karakol in de mooie Karakol vallei. Een prachtig natuurgebied, waar je heerlijk kan wandelen, paardrijden of relaxen. Ook de stad Karakol is zeer de moeite waard om te bekijken, het geeft je een goed beeld van het vroegere leven in Kyrgyzstan.

Dag 5
Vanuit Karakol vervolg je de reis naar het mooie Jeti Oguz nationaal park met de in Kyrgyzstan bekende rode en grillige rotsformatie '7 stieren' aan de rand van het dorp. Het park biedt een prachtige wandelomgeving met wilde rivieren, hoge bergen en rode rotsen. Geniet van al het natuurschoon. Je overnacht in een yurt.

Dag 6
Vanuit hier voert de reis verder naar Kochkor (1800 m). Een dorpje waar de meeste inwoners boeren zijn en hun vee hoeden. De vrouwen maken in de wintertijd de meest mooie kleden en ambachten van vilt. Het is leuk om te zien hoe het arbeidsintensieve proces van vilten kleden maken in elkaar steekt. Deze worden in verschillende winkeltjes te koop aan geboden. Het is een leuk aandenken aan deze reis en het ondersteunt deze hardwerkende vrouwen in hun leven. De omgeving in de vallei is groen en wordt omgeven door bergen in allerlei aardetinten met hun besneeuwde toppen. Je overnacht in een homestay.

Dag 7
Vandaag reis je door naar Tash Rabat. Het ligt in een desolaat en ruig gebied aan de grensstreek met China. Een prachtige omgeving om te voet of te paard te verkennen. De komende 2 nachten slaap je in een yurt.

Dag 8
Een vrije dag in Tash Rabat. Een wandeling door dit gebied is een goede optie. Of gewoon lekker relaxen en genieten van de rust en de ruimte om je heen.

Dag 9
Je vervolgt de reis naar Naryn, de belangrijkste stad in het zuiden. Hier zijn verschillende markten waar van alles te koop is. Leuk om eens over heen te lopen. De noten en het gedroogde fruit zijn echte aanraders. Je overnacht in een homestay, waar je de mogelijkheid hebt om te douchen.

Dag 10
Een prachtige rit over een hoge pas met mooie vergezichten volgt. Je gaat naar het op 3016 m hoog gelegen Son Kul plateau met het Son Kul meer. In de zomerperiode trekken de nomaden met hun vee naar deze hoog gelegen gebieden. Hier leiden ze hun traditionele leven in hun yurts en laten ze hun vee grazen. Een prachtig en fotogeniek plaatje. Het landschap is uniek, bijna futuristisch. In de winter is dit gebied met sneeuw bedekt en onherbergzaam. Je overnacht 2 nachten in een yurt.

Dag 11
Een vrije dag om naar eigen wens te besteden. Maak een mooie wandeling in de omgeving en ervaar deze traditionele manier van leven. Een andere optie is te paard op verkenning uit te gaan. Gewoon lekker relaxen aan het water of bij de yurt kan natuurlijk ook. Geniet van dit unieke schouwspel op jouw eigen manier.

Dag 12
Je keert terug naar Bishkek, waar je in de middag aankomt. In de avond kan je weer genieten van het gezellige centrum van Bishkek.
Je overnacht 2 nachten in een hotel.

Dag 13
In Bishkek heb je nog vrije tijd om eventuele laatste inkopen te doen, een cafeetje te pikken of de bekende Osh Bazaar te bezoeken. Optioneel kun je deelnemen aan een excursie naar het Ala Archa nationaal park. Nog een laatste flinke klim naar de waterval wagen of lekker relaxed wandelen en luieren langs de wilde rivier in een prachtige omgeving.

Dag 14
De reis in Kyrgyzstan zit er op. Een laatste transfer door dit prachtige land brengt je naar vliegveld Manas.

Ik heb interesse in deze reis (krgzstnhgtpntn22019).
Neem contact met mij op: