Kyrgyzstan hoogtepunten 1 

Reis krgzstnhgtpntn12019:

15 dagen, minimaal 4 personen
€1065,- per persoon (bij 4 personen)
€1020,- per persoon (bij 5 personen)
€907,- per persoon (bij 6-20 personen) 
Reisdata 2019: 28/4-12/5, 19/5-2/6, 26/5-9/6, 16/6-30/6, 30/6-14/7, 14/7-28/7, 28/7-11/8, 11/8-25/8, 1/9-15/9, 8/9-22/9, 15/9-29/9


Dag 1
Na aankomst op het vliegveld Manas wordt je welkom geheten door de lokale Engels sprekende reisbegeleid(st)er. Hij/zij zal de transfer naar het hotel in de groene hoofdstad Bishkek (750-900 m) verzorgen. Maak kennis met deze boeiende en onbekende hoofdstad.

Dag 2
Vandaag vertrek je naar Kyzyl Oy, waar je in de middag aan zult komen. Onderweg maak je kennis met het indrukwekkende landschap van Kyrgyzstan. Bergen met besneeuwde toppen, wilde rivieren, roodkleurige rotsformaties en groene valleien. Je zult het traditionele leven al gauw tegenkomen, de nomaden met hun vee en de yurts. Na een warm welkom in de homestay, is er nog tijd om het dorpje te verkennen. Kyzyl Oy ligt op 1800 m hoogte in het hart van Kyrgyzstan en wordt omringd door bergen met besneeuwde toppen.

Dag 3
De reis voert verder naar het zuiden van Kyrgyzstan, naar Naryn (2020 m). Het is wederom een prachtige rit door het fascinerende Kyrgyzstan. Geniet van de diversiteit onderweg en de indrukwekkende vergezichten. Naryn is de belangrijkste stad in het zuiden. Het heeft een uitgebreide markt met allerlei koopwaar, waaronder gedroogd fruit en noten. Heerlijk om jezelf onderweg mee te verwennen.
Je overnacht in een homestay.

Dag 4
Een rit naar Tash Rabat (3200 m) aan de grensstreek met China staat vandaag op het programma. De ruigheid en ongereptheid van de natuur zal diepe indruk maken. Het is een desolaat gebied, waar in het verleden de zijderoute doorheen voer. Onderweg maak je nog een stop bij de Citadel Koshoi Korgon uit de 10de - 12de eeuw, waar nog slechts een paar stukken van de lemen muren staan. In het museum ernaast vind je de opgravingen. Vervolgens ga je verder naar Tash Rabat. Geniet van de rust en de ruimte om je heen. Maak nog een mooie wandeling in de omgeving. Je overnacht in een yurt.

Dag 5
Vanuit Tash Rabat voert de reis verder naar Son Kul (3000 m). Je passeert vandaag een hoge pas met de meest mooie vergezichten. Het Son Kul plateau inclusief het Son Kul meer is in de winterperiode onbegaanbaar door een dikke laag sneeuw. In de zomerperiode trekken de nomaden naar het anders zo onherbergzame plateau en laten hun vee hier grazen. Het traditionele gezinsleven in een yurt is hier meer dan elders zichtbaar. Het levert samen met de natuur een uniek fotogeniek panorama op. Je kan hier wandelend of te paard de omgeving verkennen.
Je overnacht in een yurt.

Dag 6
Vanuit hier gaat de reis verder naar Bokonbaevo (1809 m), naar de zuidoever van het Issyk Kul meer. Over de hoge pas, naar de meer groene valleien. Een mooie tocht door het Kyrgyz landschap. Je wordt met een kopje thee en veel lekkers welkom geheten in de homestay waar je de komende 3 nachten zult verblijven. Er is nog ruimte om een wandeling door het dorp te maken of om nog even te relaxen aan of in het Issyk Kul meer. In de zomer zijn er met regelmaat festivals, leuk om mee te maken.

Dag 7
Een vrije dag om naar eigen wens te besteden. In de omgeving kan je wandelen door de valleien en in de bergen. Of nog een keer genieten van een frisse duik in het Issyk Kul meer. Ook is het optioneel mogelijk om een demonstratie van een traditionele koningsadelaar jacht mee te maken.

Dag 8
Nog een vrije dag in Bokonbaevo. Optioneel is het mogelijk om paard te rijden in de mooie omgeving, waar het Issyk Kul meer en de Alaa-Too bergketen dicht bij elkaar liggen. Daarnaast is het mogelijk om te zien hoe vrouwen uit de omgeving (Kochkor) kleden en producten van vilt maken. Deze verkopen ze ook en het kan een mooi aandenken aan deze reis zijn.

Dag 9
Vandaag vertrek je naar Karakol (1745 m). Via het Jeti Oguz nationaal park met de in Kyrgyzstan bekende rode en grillige rotsformatie '7 stieren' aan de rand van het dorp rijd je naar Karakol. Het park biedt een prachtige wandelomgeving met wilde rivieren, hoge bergen en rode rotsen. Geniet van al het natuurschoon. Vanuit hier is het nog maar een korte rit naar Karakol.
Je overnacht de komende 3 nachten in een homestay.

Dag 10
Een vrije dag in Karakol. Een bijzondere stad met nog veel historie, leuk om te voet te verkennen. Er zijn genoeg leuke cafe’s en eetgelegenheden te vinden om even bij te komen van alle indrukken. Een andere optie is een excursie naar Karakol Nationaal Park, een prachtig natuurgebied in de Karakol vallei en 10 km buiten de stad. Hier kun je heerlijk wandelen, paardrijden of relaxen.

Dag 11
Vrije dag. Optioneel is het mogelijk om met een 4WD Russische legertruck Altyn Arashan (37 km) te bezoeken. In 2 uur tijd bereik je de vallei met hot springs. Je baant je een weg over rotsblokken naar boven met de mooie vergezichten. Een hobbelig en uniek avontuur op zich. Een wandelaar doet dit mogelijk liever te voet.

Dag 12
Via de noordzijde van het Issyk Kul meer reis je langs de kust naar Tamchy (1601 m), een dorpje direct naast het Issyk Kul meer gelegen. Rustig en niet toeristisch.
Vanuit Karakol bezoek je eerst nog het museum van Przjevalski. Nikolaj Michajlovitsj Przjevalski (geboren bij Smolensk, 1839 – en overleden in Karakol (Kyrgyzstan), 1888) was een Russisch militair en ontdekkingsreiziger die een vijftal expedities naar Centraal-Azië organiseerde. Hij was de eerste wetenschapper die het landschap, de flora en de fauna van het gebied beschreef. Hij was een belangrijk ontdekkingsreiziger en natuuronderzoeker. Tot zijn ontdekkingen als natuuronderzoeker behoren het przewalskipaard en de wilde kameel.
Je overnacht in een homestay.

Dag 13
Je reist terug naar de hoofdstad Bishkek. In Burana, een gebied in de Chuy Vallei 10 km ten zuiden van Tokmok bezoek je de Burana toren, een minaret uit de 11de eeuw.
Geniet nog even van het mooie Kyrgyz landschap, alvorens je Bishkek in de middag weer nadert. In de avond kun je nog het gezellige centrum in.
Je laatste 2 nachten zijn in een hotel.

Dag 14
In Bishkek heb je nog vrije tijd om eventuele laatste inkopen te doen, een cafeetje te pikken of de bekende Osh Bazaar te bezoeken.
Optioneel kun je deelnemen aan een excursie naar het Ala Archa nationaal park. Nog een laatste flinke klim naar de waterval wagen of lekker relaxed wandelen en luieren langs de wilde rivier in een prachtige omgeving.

Dag 15
De reis vol met indrukken van Kyrgyzstan zit er op. Een transfer van Bishkek naar het vliegveld Manas is helaas een feit.

Ik heb interesse in deze reis (krgzstnhgtpntn12019).
Neem contact met mij op: