Issyk Kul 

Reis sskkl2019:

8 dagen, minimaal 2 personen
€984,- per persoon (bij 2 personen)
€691,- per persoon (bij 4 personen)
€571,- per persoon (bij 6 personen)
€536,- per persoon (bij 8 personen)
€494,- per persoon (bij 10-20 personen) 
Reisdata 2019: januari t/m december


Dag 1 
Ontmoet de lokale reisbegeleid(st)er op het vliegveld Manas van Bishkek, de hoofdstad van Kyrgyzstan. Hij/zij zal de transfer naar het hotel in Bishkek regelen, waar je na drie kwartier rijden zal arriveren. Geniet vandaag van een stadswandeling door deze interessante hoofdstad. Pleinen, groene parken en monumenten wisselen elkaar af. Bishkek wordt ook wel de groenste hoofdstad ter wereld genoemd. Overal zijn de Russische invloeden uit de Sovjet tijd nog zichtbaar. Bishkek biedt een ruim aanbod aan eetgelegenheden en café’s, fijn om even een tussenstop te maken om alle eerste indrukken te verwerken.

Dag 2
Na het ontbijt vertrek je naar het Issyk Kul meer. Via de noordelijke kustroute bezoeken we onderweg het historische Burana toren complex. Op het terrein is een bijbehorend museum met archeologische vondsten zoals munten, aardewerk en beeldjes te vinden.
Later vandaag arriveer je in Cholpon-Ata. Hier bezoek je het Ruh-Ordo cultureel centrum. Een uniek cultureel openlucht centrum gebouwd in 2002 met kapellen van alle godsdiensten. Het laat de diversiteit en de gelijkwaardigheid tussen de religies zien. Het symboliseert de eenheid van het geloof van alle mensen. Religie, spiritualiteit en kunst komen hier samen.

Ook bezoek je in Cholpon-Ata een openluchtmuseum, 42 hectare aan prehistorische monumentale structuren. Het wordt ook wel de ‘stenen tuin’ genoemd. Stenen cirkels, graven en overblijfselen van ruïnes uit de 10de tot 12de eeuw. Deze plaats lag toen waarschijnlijk aan de handelswegen van de zijderoute.

Daarnaast zijn er velden met duizenden keien met petroglieven (rotstekeningen van dieren, offers en jachttaferelen) te zien die dateren uit de periode van de 5e eeuw voor Christus tot de 1 ste eeuw na Christus. Je overnacht in een hotel.

Dag 3
Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Karakol. Dit is de vier na grootste stad van Kyrgyzstan. Maak wandelend kennis met deze boeiende stad en zijn bouwwerken.

Ook is er tijd voor een bezoek aan een winkel waar ze enkel lokale producten uit de Issyk Kul regio verkopen, uiteenlopend van jam, handwerk van vilt, kruidenzeep tot aan souvenirs. Dit bedrijf wordt gerund door een vereniging van lokale vrouwen uit Kochkor. Zeker de moeite waard om te bekijken en om eventueel een mooi aandenken aan deze reis te bemachtigen. Overnachting in een homestay.

Dag 4
In de winterperiode is het mogelijk (optioneel) om met een 4WD jeep of bus naar de Karakol ski basis te gaan. De hele dag daar is vrij te besteden. Geniet van de frisse berglucht, maak een mooie wandeling of kies in de winterperiode optioneel voor skiën.
In de zomerperiode is het optioneel ook mogelijk om met een oude Russische legertruck of een 4WD Altyn Arashan te bezoeken. In 2 uur tijd bereik je de vallei met hot springs. Je baant je een weg over rotsblokken naar boven met de mooie vergezichten. Een wandelaar zal dit mogelijk liever te voet doen. Een leuke ervaring die je niet snel zal vergeten. In de loop van de middag keer je terug naar Karakol. Je overnacht in dezelfde homestay. 

Dag 5
Je reist door naar het Jeti Oguz nationaal park. Onderweg maak je een stop bij de bekende en grillige roodkleurige rotsformatie ‘de zeven stieren’ en de berg ‘het gebroken hart’. Het park biedt een prachtige wandelomgeving met wilde rivieren, hoge bergen en rode rotsen. Je overnacht in een yurt.

Dag 6
Vandaag vervolg je de reis door het prachtige Kyrgyzstan naar Bokonbaevo, de belangrijkste stad van het Tong District en vernoemd naar de dichter/toneelschrijver Joomart Bokonbaev. Er is een mogelijkheid om een demonstratie met de koningsadelaar bij te wonen of om een frisse duik in het Issyk Kul meer te nemen. Overnachting in een homestay.

Dag 7
De reis voert terug naar Bishkek. In de namiddag is het mogelijk om de kleurrijke Osh Bazaar nog te bezoeken voor de laatste inkopen of om de vrije tijd naar eigen wens anders te besteden. Gevolgd door een afscheidsetentje in een lokaal restaurant om deze reis in Kyrgyzstan gepast af te sluiten. Je overnacht in een hotel.

Dag 8
Transfer naar het vliegveld Manas om met mooie herinneringen terug te keren naar Amsterdam.

Ik heb interesse in deze reis (sskkl2019). Neem contact met mij op: